Podklad usnesení



Název: 8.3. - Projekt regenerace sídliště - „RPS - Hrádek nad Nisou, Sídliště Liberecká II“


Útvar: Odbor dotací, rozvoje města a kultury
Předkladatel: Timulák Jiří

Popis:
Město má v úmyslu realizovat výše uvedený projekt a žádat na něj finanční dotaci u MMR z podprogramu 117 512 „Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2010“. Z těchto důvodů musí splnit podmínky příslušného programu a jednou z nich je mít přijaté usnesení o schválení projektu.

Jde tedy o možnost získání dotace na investiční záměr města v roce 2010. O tento záměr se město pokoušelo a bylo úspěšné v první etapě, která byla schválena v roce 2008.

Pro podání nové žádosti je nutné mít schválené usnesení ZM o podání žádosti o dotaci včetně financování projektu a schválení projektu jako takového. Financování projektu bude případně upraveno, dle získání dotace formou změny rozpočtu.

S ohledem na možnost čerpání dotace a aktuální schválenou metodiku k podprogramu je plánovaný rozsah stavebních prací projektu v dané etapě navrhován odbornou firmou Urbaplán ve výši do cca 4,8 mil. Kč na etapu, a dále se k němu budou připočítávat náklady na dokumentace a dozor investora. Samozřejmě konečná cena bude po vysoutěžení zhotovitele mírně odlišná a bude se v rámci projektu upravovat. Konečný předpoklad nákladů pro podání žádosti bude sdělen na samotném jednání ZM, protože v současné době, kdy se žádost připravuje, dochází k upřesňování odhadů nákladů. V rámci podmínek tohoto podprogramu bude výše poskytnuté dotace na regeneraci jednoho panelového sídliště max. 4 mil. Kč, maximálně 70 % celkových nákladů.

Návrh usnesení:

a/
schvaluje projekt „Regenerace panelového sídliště Liberecká v Hrádku nad Nisou“, resp.: jeho druhou etapu „RPS - Hrádek nad Nisou, Sídliště Liberecká II“.

b/
schvaluje předložení projektové žádosti projektu „RPS - Hrádek nad Nisou, Sídliště Liberecká II“ do podprogramu 117 512 „Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2010“ v termínu do 1. 2. 2010, kde je žadatelem Město Hrádek nad Nisou.

c/
schvaluje závazek předpokládaného spolufinancování daného projektu z vlastních prostředků žadatele, který je ve výši min. 30% rozpočtových nákladů akce.