Podklad usnesení



Název: 6.9. - Nabídka k odkoupení budovy bez č.p. v areálu Kristýna


Útvar: Odbor Investic a správy majetku města
Předkladatel: Šimková Michaela

Popis:
Obdrželi jsme nabídku, od pana L.Z., na odkoupení budovy bez č.p., umístěné na p.p.č .1520/11 v k.ú. Hrádek nad Nisou, konkrétně v areálu Kristýna - střed.

Vlastníkem budovy je pan L. Z., Liberec II-Nové Město.
Vlastníkem pozemku p.p.č. 1520/11, zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 42 m2, na kterém je umístěna předmětná budova je ve vlastnictví města.

Pan Z. nechal zpracovat znalecký posudek. Cena dle prvního znaleckého posudku byla stanovena na 92.700,- Kč.

Město nechalo také zpracovat znalecký posudek. Cena dle posudku vypracovaný Ing. Nygrinovou je 36.030,- Kč. S touto cenou byl pan Z. seznamen e-mailovým dopisem.

Na základě tohoto dopisu nechal pan Z. na stavbu zpracovat, Ing. Dvořákem, nový znalecký posudek, který stanovil cenu ve výši 59.910,- Kč.

Rada města doporučuje odkoupení budovy bez č.p. za cenu 36.030,- Kč.

Budova je objektem bývalé čerpací stanice pro zavlažování zemědělských pozemků. Objekt svému původnímu účelu neslouží, technologie byla demontována, objekt je neudržovaný a zchátralý. Část obvodového zdiva je značně narušena, hrozí zřícení. K budově stávající vlastník nemá právně zajištěn přístup z veřejné komunikace.

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města schvaluje odkoupení budovy bez č.p., umístěné na pozemkové parcele č. 1520/11, zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 42 m2, areál Kristýny - střed, k.ú. Hrádek nad Nisou, od pana L. Z., Liberec, za cenu 36.030,- Kč a ukládá vedení města projednat tuto majetkoprávní operaci s panem Z.

Přílohy:

ortofoto 661.pdf