Podklad usnesení



Název: 20. - Akcie ČSAD - prodej


Útvar: Vedení
Předkladatel: Půta Martin

Popis:
Město Hrádek nad Nisou vlastní akcie ČSAD Liberec a.s..Jedná se o Hromadnou akcii na 3 013 ks od č. 68214 do č. 71226.
Na konci roku 2009 zastupitelstvo města odsouhlasilo pod č. usnesení: 10/ZM/458/09 prodej těchto akcií za minimálně 315,- Kč za akcii a zmocnilo primátora města Liberce Ing. Jiřího Kittnera realizací nabídky tohoto prodeje z toho důvodu, že se představitelé minoritních akcionářů tj. měst dohodli na společném postupu, kdy nabídka prodeje bude realizována společně.

Dne 21.6.2010 jsme obdrželi sdělení od pana primátora Kittnera o nabídce ČSAD Semily, kde mají zájem o odkup akcií za 450,- Kč/ks.

Současně přišla níže uvedená zpráva od Ing. Petr Wasserbauera, předsedy představenstva společnosti ČSAD Liberec, a.s.

Všem akcionářům společnosti ČSAD Liberec,a.s. - sdělení
V posledním období jsou rozesílány akcionářům ČSAD Liberec, a.s.falešné a klamné nabídky na odprodej akcií této společnosti zájemci: ČSAD Semily, a.s.
Upozorňuji, že toto jednání je v příkrém rozporu se Stanovami společnosti ČSAD Liberec,a.s., článek 8, odd. 5 a takový obchod by byl zcela protiprávní a tudíž neplatný, neboť pokud by akcionář hodlal akcie společnosti převést na jiného, je povinen je před tím nabídnout kterémukoliv jinému akcionáři společnosti. Nabídka se zasílá poštou všem akcionářům zapsaným v den nabídky v seznamu akcionářů, a to na náklady společnosti ČSAD Liberec, a.s. Zápis z této valné hromady, která se konala v listopadu r. 2009, byl rovněž zaregistrován na Obchodním rejstříku firem KS Ústí n. L. včetně zde schválené změny Stanov společnosti ČSAD Liberec, a.s.
Nabídku na odprodej akcií společnosti ČSAD Liberec, a.s.učinili všichni minoritní akcionáři majoritnímu akcionáři, společnosti LIAD, s.r.o., který tuto nabídku přijal a všechny doposud nabídnuté akcie minoritních akcionářů vykoupil za cenu stanovenou znalcem. Je rovněž připraven vykoupit i zbytek zatím nepřevedených akcií podle nabídky jednotlivých minoritních akcionářů tak, jak to bylo projednáno a schváleno na poslední valné hromadě společnosti ČSAD Liberec, a.s., a je to uvedeno i v zápise z konání valné hromady a to přesto, že konečný termín uzavření nabídky na odprodej akcií nebyl stanoven na 30. 6. 2010, ale na den 31. 12. 2010. Tímto úkolem byl minoritními akcionáři pověřen Ing. Jiří Kittner, primátor města Liberec.
Žádám proto všechny akcionáře společnosti ČSAD Liberec, a.s., aby se nenechali ovlivnit falešnými sliby, které jsou v rozporu se Stanovami společnosti a usnesením valné hromady společnosti ČSAD Liberec, a.s., a zbytečně tak neriskovali ztrátu svých finančních prostředků ve prospěch nastrčeného a falešného kupce.
V Liberci dne 22. června 2010
Ing. Petr Wasserbauer, předseda představenstva společnosti ČSAD Liberec, a.s.

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města bere informace na vědomí.