Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Výjezdy »

Výjezdy

 

Dvě vážné nehody výrazně omezily provoz mezi Bílým Kostelem a Rynolticemi

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 17.12.2015 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Výjezd č. 124 - 125/2015

 

Ve čtvrtek odpolene došlo k vážné a tragické nehodě dvou vozidel, u které došlo ke smrtelnému zranění řidiče osobního auta. Žádost o výjezd přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje po čtvrté hodině odpoledne, a vyslalo na místo dobrovolné hasiče z Hrádku nad Nisou, profesionální hasiče z Liberce a Jablonného v Podještědí. Ti po svém příjezdu zjistili, že nehoda se nachází na více jak padesáti metrech. Krátce po příjezdu hasičů byla silnice mezi Bílým Kostelem nad Nisou a Rynolticemi uzavřena pro veškerý provoz. Hasiči zajistili kamion proti možnému vzniku požáru a zajistili úniky provozních náplní.

Mezitím hasiči na místě zásahu obdrželi informaci, že došlo k další dopravní nehodě, tentokrát v Bílém Kostele nad Nisou na sjezdu směrem do Hrádku nad Nisou. Zde došlo k těžkému zranění policisty, kterého srazil projíždějící osobní auto. Hrádečtí hasiči, kteří byli jedním vozidlem odvoláni z předchozí nehody, poskytli po svém příjezdu policistovi společně se záchranáři první pomoc. Ten byl následně převezen k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice Liberec, kam byla odvezena i posádka havarovaného vozidla. I zde hasiči provedli protipožární opatření. Na místo byla povolána i jednotka HZS Libereckého kraje ze stanice Liberec, se kterou byla společně nehoda odklizena.

Po vyšetření nehody nedaleko Jítravy hasiči provedli vyproštění zraněné osoby a nehodu uklidili od trosek z vozidel. Po odklizení bylo místo předáno policistům a jednotky se vrátily zpět na své základny.



Technika:

JSDHO Hrádek nad Nisou
  • CAS 20 MAN (1+5)
  • VEA T-HILUX (1+3)
  • záloha na stanici

HZS LK, stanice Liberec
  • CAS 20 MAN (1+3)
  • RZA NISSAN (1+1)
  • VEA ŠKODA YETI (1+0)

HZS LK, stanice Jablonné v Podještědí
CAS 15 MAN (1+3)

ZZS Libereckého kraje
Policie ČR
Dopravní policie ČR

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou