Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Výjezdy »

Výjezdy

 

V sobotu nad ránem proběhlo velké taktické cvičení v Libereckém tunelu

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 4.10.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Výjezd č. 107/2016

 

V noci z pátka na sobotu proběhlo v Libereckém tunelu taktické cvičení složek IZS Libereckého kraje s tématem řešení velké dopravní nehody autobusu a dvou osobních automobilů. Na místě bylo celkem 25 zraněných osob, které byly z vozidel vyprošťovány a transportovány ke shromažďovacímu stanovišti u výjezdu z tunelu. Odtud byly převáženy do Krajské nemocnice Liberec, kde byly naplňovány postupy traumatologického plánu tohoto zdravotnického zařízení. Zároveň zde byl řešen i velký únik provozních náplní autobusu do dešťové kanalizace s vyústěním do řeky Nisy.

Na místě bylo přítomno celkem sedm hasičských jednotek. Mezi ně byla zahrnuta i hrádecká jednotka, která na místo simulovaného zásahu vyjela s cisternou určenou na dopravní nehody. Po příjezdu k nehodě byla jednotka nasazena na vyprošťování pěti zraněných osob z jednoho osobního automobilu, které se nacházelo na střeše.

Celkový počet cvičících je dosáhl téměř 100 hasičů, zdravotníků, policistů a strážníků. Cvičení končilo před čtvrtou hodinou ráno a Liberecký tunel byl zcela otevřen před půl pátou pro veškerou dopravu.



video: pozary.cz

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou