Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Výjezdy »

Výjezdy

 

Profesionální hasiči prověřili hrádecké hasiče

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 25.11.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Výjezd č. 119/2016

 

Uplynulé úterý vyjela hrádecká jednotka k dopravní nehodě osobního automobilu se zraněním, které převáželo silný dezinfekční prostředek. Ten se vlivem nárazu rozlil po autě i mimo něj. Tak znělo téma prověřovacího cvičení pro jednotku dobrovolných hasičů z Hrádku nad Nisou a libereckých profesionálů. 

Hasiči po příjezdu na místo ošetřili řidiče, který byl mimo vozidlo. Veliteli zásahu rozhodl o provedení předlékařské pomoci v podobě nasazení krčního límce a fixaci „zraněné“ ruky. Dále byla vytyčena nebezpečná zóna a v dýchací technice proveden průzkum vozidla. V nákladovém prostoru byla zjištěna skutečnost, že převážená dezifekce je neředěný roztok Persterilu 36% o objemu zhruba 20 litrů. Hasiči provedli protipožární opatření a kontrolu vozidla na únik provozních náplní. Jelikož k dalším únikům nedocházelo, hasiči provedli dekontaminaci potřísněného povrchu ve vozidle a uzavření otevřených lahví. Nakonec byla omyta i kontaminovaná komunikace vodou. Tím bylo celé cvičení ukončeno.

Toto prověřovací cvičení bylo jedním ze tří simulovaných zásahů, které Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje připravilpro jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí předurčených pro zásahy u dopravních nehod a zároveň i pro zásahy u nebezpečných látek. Ostatní dvě identická cvičení prověřily jednotky dobrovolných hasičů z Frýdlantu a Českého Dubu. Spolu s nimi se zásahu účastnili i profesionální hasiči z liberecké a raspenavské stanice.

A jak to vše dopadlo? Prověřovací cvičení bylo rozhodčími vyhodnoceno kladně. I přes drobné chyby splnili hrádečtí hasiči určené úkoly.




Technika:

JSDHO Hrádek nad Nisou

  • CAS 20 MAN (1+5)
  • VEA T-HILUX (1+2)
  • záloha na stanici - 3 hasiči


HZS LK, stanice Liberec

  • CAS 20 MAN (1+4)

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou