Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Výjezdy »

Výjezdy

 

Hrádečtí hasiči se podílí na záchranných a likvidačních pracech na Višňovsku

datum zveřejnění: 21.6.2020 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Výjezd č. 57/2020 - povodňová situace - (aktualizace 23. 6. 2020)

 

Sobota 20. června 2020

Na základě pokynu Krajského operačního a informačního střediska HZS Libereckého kraje vyjelo jedno družstvo v sobotu ráno k záchranným pracem při povodňové situaci v okolí obce Višňová, kde po vydatných srážkách v oblasti Jizerských horách vystoupaly vodní toky až na 3. stupeň povodňové aktivity. Hrádečtí hasiči po příjezdu na místo se zapojili do stavby protipovodňových hrází systému "Vodou proti vodě" a čerpání vody ze zatopených částí obcí, aby se snížila hladina vody ohrožující objekty. V odpoledních hodinách došlo ke střídání hasičů, kteří pokračovali v činnostech omezující následky vysoké vody. Před půlnocí se druhé družstvo vrátilo zpátky na základnu.

Neděle 21. června 2020

Po dohodě s krizovým štábem obce Višňová a HZS Libereckého kraje vyjeli hrádečtí hasiči vybaveni čerpadly v neděli ráno do obce Višňová, kde prováděli čerpání vody z propustku a tím udržovali hladinu na přijatelné výšce. Zároveň odčerpávali vody z laguny a monitorovali hladinu řeky Smědé. Před šestou hodinou večerní se vrátili zpět na základnu.

Na pondělí se připravuje posádka s osmikolovým speciálem vybavený drapákem a nákladním kontejnerem.

Pondělí 22. června 2020

Jednotka vyjela na žádost Krajského operačního a informačního střediska HZS LK s nosičem kontejnerů a vlaníků do obce Višňová  k odvozu protipovodňových zábran ze zasažených oblastí. Ve spolupráci s HZS Libereckého kraje odvážela protipovodňové pytle na skladovací místo. Potom byla jednotka přesunuta do obce Frýdlant, kde pomohla k odvozu protivodňových vaků, jejich vypuštění a odvoz do hasičské zbrojnice ve Frýdlantě.






 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou