Hasiči

 
  zpět

Hasiči

 »
SDH Dolní Sedlo »

Zprávy »

Zprávy

 

Josefovská zabíjačka - již 3 ročník tradiční akce hasičů

autor: Hochman datum zveřejnění: 9.4.2013 zdroj: SDH Dolní Sedlo

 

Tradiční Josefovskou zabíjačku (již 3. ročník) uspořádali hasiči z Dolního Sedla. Ovárek,jitrnice,jelítka,gulášek a mnoho dalších pochutin se připravoval pod dohledem šikovného řezníka. Akce se i letos moc vydařila a již nyní se těšíme na další ročník.

 

Již 3 ročník " Josefovské zabíjačky" se letos uskutečnil až začátkem dubna. Vzhledem k tomu, že zatím stále panuje zimní počasí a jaro se k nám staví zády, vypadalo to jak z obrázků J. Lady o masopustech.

V pátek probíhaly přípravy na sobotní velký den. Po vesnici jsme posháněli kotle na vodu, zajeli do Václavic k p. Brodskému pro prasátko (spíš svini 194 kg) a večer se uvařily kroupy.

Ráno se jako první věcí zatopilo pod kotlem a čekalo se na řezníky. Letos, jako i loni nám své řeznické umění předvedl p. Míra Drahoňovský ( Pašík ) a Míra Moravec mu sekundoval. Díky tomu, že se sešla výborná parta lidí, kteří se nebáli máknout, práce probíhaly v klidu a pohodě a všichni se u toho moc bavili. K tomu něco na zahřátí a nálada gradovala.

K jídlu byl nejprve výborný ovar, poté guláš, jitrnice jelítka, tlačenky a také 2 druhy polívek. K tomu se škvařilo sádlo. Všem výrobky moc chutnaly a dokladem o tom jsou mastné pusy všech hostů.

Druhý den jsme se sešli, abychom poklidili a rozdaly si výslužku. Každý dostal polévku,jitrnice,jelítka,tlačenku, kousek masa.... tak že nemusel nikdo řešit nedělní oběd.

Chtěl bych všem, kteří se zabíjačky zúčastnili, poděkovat za krásný víkend a skvělou zábavu a budu se těšit na další ročník.

Hochman

 

 (113 kB)  (3 kB)  (60 kB)  (95 kB)  (87 kB)  (106 kB)  (84 kB)
 (58 kB)  (84 kB)  (74 kB)  (74 kB)  (95 kB)  (93 kB)  (48 kB)
 (100 kB)  (59 kB)  (94 kB)  (82 kB)
 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou