Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Dobrovolní hasiči na území libereckého okresu mají nového starostu

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 10.3.2015 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

O uplynulém víkendu se v Hodkovicích nad Mohelkou sešli delegáti dobrovolných hasičů okresu Liberec, aby si ve svých řadách zvolili nové vedení.

 

Na jednání byli přítomni i významní hosté, mezi které patří bezesporu Hejtman Libereckého kraje, pan Martin Půta, zástupce Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka, pan Josef Netík, zástupce HZS Libereckého kraje, pan Josef Málek a další hosté.

Odstupující starosta okresního sdružení zhodnotil činnost za uplynulé období 2010 - 2015, následně byli předsedou kontrolní a revizní rady seznámeni o hospodaření za stejné období. V průběhu dopoledne proběhly i volby na další období, tedy 2015 - 2020, a to na funkci starosty okresního sdružení dobrovolných hasičů v libereckém okrese, jeho dvou náměstků, kontrolní a revizní rady a další členy výkonného výboru. Dalším bodem byla i volba do odborných rad, kterých je v rámci libereckých dobrovolných hasičů celkem pět: mládeže, prevence, velitelů, historie a muzejnictví, a úsek Zasloužilých hasičů.

Novým starostou byl zvolen s celkovým počtem hlasů 96 ze 106 přítomných kandidátů JUDr. Vladimír Maxa, starosta SDH Liberec - Vesec. Jeho náměstky se stali pan Karel Boháč a Jiří Halíř, starosta SDH Liberec - Horní Hanychov. Předsedou kontrolní a revizní rady byl opět zvolen pan František Malý. Do výkonného výboru byli dále vybráni:
  • Milan Navrátil, SDH Lites Liberec
  • Jana Kovaříková, SDH Liberec - Vesec
  • Josef Kokta, SDH Frýdlant
  • Věra Stříbrná, SDH Pertoltice
  • Zdeněk Lebeda, SDH Všelibice
  • Martin Ressel, SDH Český Dub
  • Vladimír Stejskal, SDH Textilana Liberec
  • Jaromír Mottl, SDH Hrádek nad Nisou


Účastníky jednání byli schváleni i členové jednotlivých odborných rad, kde jejich vedoucí doplní řady nově zvoleného výkonného výboru okresního sdružení. Mezi jeho cíle bude bezesporu patřit udržování hasičských tradic, další rozvoj a spolupráce s Libereckým krajem, s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje i s ostatním okresními sdruženími na území kraje včetně podpory činnosti hasičské mládeže i dorostu, a požárního sportu. Jak se je podaří naplnit, to bude určitě jedním z hlavních bodů dalšího jednání delegátů Sboru dobrovolných hasičů okresu Liberec v roce 2015.







 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou