Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Hasičské muzeum v Chrastavě otevřelo výstavu poštovních známek

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 18.5.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Dnes odpoledne byla zahájena v chrastavském hasičském muzeu výstava poštovních známek s hasičskou tematikou. Celou výstavu představil její kurátor...

 

... a vedoucí odborné rady historie a muzejnictví pro okresním sdružení dobrovolných hasičů v Libereci, pan Karel Boháč. Mezi těmi, kdo výstavu otevřel a zahájil, byl Hejtman Libereckého kraje, pan Martin Půta, starosta města Chrastavy, pan Michal Canov, a starostka krajského Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka, paní Renata Šimíková.

Známky jsou zapůjčeny ze soukromých sbírek sběratelů a z hasičského muzea v Přibyslavy. Vystavované známky jsou nejen evropské, ale i z afrického kontinentu, Asie, nebo z Ameriky, a to jak severní, tak té jižní. Jsou mezi nimi i známky z počátku minulého století, ale i zajímavosti vydané např. ku příležitosti výročí některých sborů. Určitě zajímavou známkou je ta, která byla vydaná pouze pro hasiče, kteří se podíleli při zásahu 11. září v New Yorku.

Kromě výstavy známek je v chrastavském hasičském muzeu, které mj. patří mezi největší hasičská muzea v České republice, jsou k vidění zajimavé exponáty hasičských stříkaček, různých prostředků používaných u hasičů, hasičské uniformy a spousty dalších zajímavostí.



více na: Hasičské muzeum v Chrastavě

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou