Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

4 města zachraňují přes hranice

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 12.6.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Čtyři města na hranicích České republiky a Německa vytvořili projekt, kterým se chtějí připravit na klimatické změny, zejména se připravit na povodně a jiné přírodní katastrofy. Do projektu byly zařazeny hasičké jednotky města Hrádek nad Nisou, Zittau, Liberec - Krásná Studánka a Herrhut - Berthelsdorf.

 

Mezi cíle celého projektu patří i tzv. měkké projekty. Součástí nich je i setkávání hasičské mládeže. Jako první se tohoto úkolu zhostili hrádečtí hasiči, kteří připravili noční hasičskou dětskou soutěž. Ta se uskutečnila nedaleko vojenského areálu na Grabštejně. Celá soutěž se skládala ze dvou částí, a to orientačním závodem hlídek, které postupně musely najít celkem 16 kontrol a děti na nich plnily hasičské i nehasičské úkoly. Druhým úkolem byl tradiční hasičský požární útok, ovšem směřovaný do vrchu a za umělého osvětlení.

Název noční soutěže pod názvem "Strašidel se nebojíme / Wir haben keine angest von Gespensten" se zúčastnilo na 60 děti a celá soutěž končila krátce před půlnocí. I když bylo stanoveno pořadí umístění dětských kolektivů, zvítězily všechny děti, které vydrželi soutěžit i takhle dlouho v noci, podotkl velitel hrádeckých hasičů, Jaromír Mottl. Ten poděkoval Pavle Košťákové a Tomášovi Hladíkovi, kteří celou soutěž připravili a organizačně zajistili. Nakonec poděkoval i zástupci Veterinární základny Grabštejn za zapůjčení prostorů, kde celá soutěž proběhla, a svým kolegům, kteří pomáhali s jejich realizací.





eu_vlajka_a_ahoj_sousede.png


hradek.png      liberec.png   zittau.png      herrnhut.png



 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou