Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Hasiči nacvičovali likvidaci požáru rodinného domu

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 10.9.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Při poslední odborné přípravě hrádeckých hasičů bylo téma zaměřeno na likvidaci požáru v rodinném domě s vyhledáváním osob. Situace byla ztížena odstavením mobilní požární techniky do větší vzdálenosti a nasazeném dalších sil a prostředků...

 

... po delším časovém úseku. A tak první čtveřici vznikl nelehký úkol prvotního průzkumu se zjišťováním ohniska požáru a zahájení vyhledávání osob. Předtím si však museli vytvořit hadicové dpravní vedení, a připravit si útočný proud, se kterým vstupovali do objektu. Mezi vybavení, které si průzkumná skupina vzala s sebou, byla i termokamera, která umožňovala lepší pohyb v zakouřeném prostředí.

Po nasazení druhé skupiny byly vyhledány obě osoby a za pomocí kukel napojených na dýchací přístroje hasičů byly vyvedeny mimo objekt. Mezi tím byla provedena "likvidace" požáru a kouř byl za pomocí přetlakové ventilace odvětrán.

I přesto, že v tomto objektu, který si zapůjčujeme od Veterinární základny Grabštejn, jsme cvičili již poněkolikáté, není orientace v zakouřeném objektu úplně jednoduchá. Cvičný domeček nám nabízí provádět i dispoziční změny, je vybaven nábytkem, kterým můžeme i ztížit pohyb v jednotlivých místnostech ztížit.

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou