Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Dětské kolektivy se setkaly v rámci projektu 4 města zahraňují přes hranice

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 18.9.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Společně jsme silní / Gemainsam sind wir stark - to byl název setkání hasičské mládeže, které proběhlo tuto sobotu v německé obci Berthesdorf, nedaleko Hernhutu. Toto setkání bylo v pořadí druhé, kdy se mladí hasiči potkali a porovnali svoje síly

 

Dětské kolektivy z Hrádku nad Nisou, Krásné Studánky, Zittau, Berthelsdorfu a Herrnhutu postupně zdolávaly 10 úkolů, např. upletení copu z hadic, kdy za každý pletenec získávaly bod, vyhledávání nebezpečných předmětů v zakouřeném prostředí, přenesení vajíčka pomocí hydraulického rozpínáku z místa na místo bez jeho poškození, nebo doplutí pro záchranný kruh na člunu a návrat zpátky do výchozího postavení. Mezi tím si odházely šipky, odtáhly auto z místa místo, nebo motaly hadici na přesnost a poté ji rozhodily mezi dva kužely.

Tato skvěle připravená soutěž prokázala zručnost všech dětí. V celkovém pořadí se na děleném prvním místě umístilo družstvo hrádeckých dětí společně s družstvem z Herrnhutu. Druhý soutěžní kolektiv obsadil třetí místo z celkového počtu 10 družstev.



Toto setkání , pod názvem "Společně jsme silní / Gemeinsam sind wir stark", bylo v pořadí druhé, kdy se mladí hasiči potkali v rámci projektu "4 města zahraňují přes hranice / 4 Städte retten über die Grenze", evidovaný pod číslem 100253105. To první proběhlo na Grabštejně, jako noční soutěž, která byla nazvána "Strašidel se nebojíme / Wir haben keine angest von Gespensten".

V rámci projektu získají čtyři hasičské jednotky novou techniku, vybavení a nové zázemí pro svoje fungování. Celková částka financovaná z evropských dotací dosahuje více jak 50 mil. Kč. Hrádečtí hasiči získají z těchto finančních prostředků nový kontejnerový automobil se třemi kontejnery, přívěs pro likvidaci následků úniku ropných produktů na vodní plochy, prostředky pro práci na vodě nebo náhradní osvětlení při výpadcích le. energií v rámci likvidací živelných pohrom.


 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou