Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Pro hrádecké hasiče skončil další rok

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 5.12.2016 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

První sobota v prosinci patří již tradičně ke dni, kdy hrádečtí hasiči hodnotí uplynulý rok. A tak se i stalo tu uplynulou. Pozvání na jednání přijali starosta města, pan Josef Horinka,...

 

.... místostarosta města, pan Pavel Farský, ředitel HZS Libereckého kraje, plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel Územného odboru Liberec při HZS Libereckého kraje, plk. Mgr. Josef Málek, starosta Okresního sdružení hasičů Liberec, JUDr. Vladimír Maxa, a další. V předvečer jednání zahájili svoji výroční valnou hromadu mladí hasiči, kteří si připomněli účasti na všech soutěžích, výletech a soustředěních. Nakonec si odnesli i malé dárky za svoji celoroční snahu.

Před vlastním jednáním byly starostou sboru, velitelem jednotky, jejich zástupců a dalšími hasiči zapáleny svíčky již zesnulým hasičům na hrádeckém hřbitově. Poté již následovalo vlastní jednání, které zahájil starosta sboru. Po vyslechnutí zprávy o celkových aktivitách hrádeckých hasičů, kde velitel jednotky připomněl letos dokončenou rekonstrukci hasičárny, 25 let spolupráce s žitavskými hasiči, činnost mládeže nebo činnost výjezdových hasičů, byly ohodnoceni někteří hasiči za dosavadní činnost. Mezi ně patřilo i udělení medaile Za věrnost 50 let paní Soně Peukerové a udělení Čestného uznání Krajského sdružení hasičů pro pana Jiřího Šulce.

V diskuzi se ředitel HZS Libereckého kraje zmínil několika slovy o připravovaných změnách vůči dobrovolným hasičů. Starosta města nastínil výši rozpočtu pro hrádecké hasiče i připravované projekty ve městě pro příští roky. Jak ve zprávě, tak i v diskuzi byla připomenuta i pětadvacetiletá spolupráce s žitavskými hasiči, několika slovy i historie vzniku dohody o vzájemné spolupráci. Pro připomenutí byl žitavským hasičů předán malý dárek, který převzal jeden z nestorů tohoto přátelství, pan Jorg Finger.

Na úplný závěr byly všem popřány klidné vánoční svátky a pohodu v novém roce.

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou