Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

V německém Berthelsdorfu se předávalo první auto z česko - německého projektu

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 7.4.2017 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

V německém Berthelsdorfu byl ve čtvrtek odpoledne předán tamním hasičům do užívání nový hasičský speciál. Ten byl financován z projektu EU "4 města zachraňují přes hranice / 4 Städte retten über die Grenze".

 

Vozidlo na podvozku Mercedes Sprinter dodala firma Ziegler, Gmbh. Je postavené pro dopravu až devíti osob, je možné ho jednoduše přestavět na velitelské stanoviště, které je vybaveno digitálními terminály pro zajištění spojení na místě zásahu nebo s operačním střediskem hasičů, a pojízdným kontejnerem umožňující přepravu drobného příslušenství. Ve výbavě nechybí i osvětlovací LED balón, kužely pro vymezení místa zásahu a další prostředky. Finanční náklady na stavbu vozidla dosáhly výše 106 tisíc EUR, z toho 85% bylo získáno právě z projektu EU "4 města zachraňují přes hranice".

Slavnostního předání vozidla byli přítomni zástupci jednotlivých partnerů projektu, a to hrádečtí hasiči společně s žitavskými kolegy, a hasiči z liberecké Krásné Studánky, kteří s místními hasiči dlouhodobě spolupracují. Mezi hosty byl i starosta Města Hrádek nad Nisou, pan Josef Horinka, a zástupce krizového řízení libereckého magistrátu, pan Lubomír Popp. Při předání byly připomenuty cíle celého projektu, jeho zaměření a také prostředky, které jednotlivé hasičské jednotky získají v podobě nové techniky nebo zázemí. Součástí jsou i společné výcviky nebo setkávání hasičské mládeže zúčastněných sborů.

V průběhu letošního roku bude v rámci tohoto projektu žitavským hasičům předán nový automobilový žebřík, hrádeckým hasičům nový osmikolový speciál pro přepravu kontejnerů, a liberečtí hasiči získají nový dopravní nebo velitelský automobil. V tomto měsíci je zajištěn i společný výcvik na klidné vodě, který proběhne v rekreačním areálu Kristýna.

více o projektu>>


4 města zachraňují přes hranice / 4 Städte retten über die Grenze

 
 

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou