Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Na letišti v Hodkovicích se sjelo na dvacet hasičských jednotek

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 28.3.2018 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Poslední březnovou středu připravil Územní odbor Liberec HZS Libereckého kraje odbornou přípravu pro předurčené hasičské jednotky na plnění vaku určeného pro letecké hašení.

 

Tento vak určený pro hašení je ve výbavě Letecké služby Policie ČR a pojme na 800 litrů vody. Umožňuje i samoplnění na volných vodních plochách a tedy není potřeba využívat hasiče. Ale v místech, kde vhodné plochy nejsou, musí se vak naplnit a k tomu jsou v rámci Libereckého kraje vybrány jednotky, které procházejí speciální odbornou přípravou, jako tu, která proběhla tuto středu na ploše hodkovického letiště.

Tohoto výcviku se zúčastnilo na dvacet jednotek jak dobrovolných, tak profesionálních, mezi nimi byli i hrádečtí hasiči. Ti se na svých základnách se teoreticky seznámili s postupy plnění a bezpečností práce. Před vlastním praktickým výcvikem si hasiči prohlédli vak a posádka policejního vrtulníku je seznámila s nebezpečím pod visem vrtulníku. Každá jednotka si tak postupně vyzkoušela tuto činnost a vrtulník pokaždé udělal cvičný shoz vody na předem určené místo.

Tak za dva roky na shledanou...




 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou