Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Po sedmé se utkali dobrovolní hasiči Libereckého kraje ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 19.5.2018 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Po sedmé v řadě proběhla ve Frýdlantě krajská soutěž jednotek dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Na pomyslnou startovní čáru...

 

... se postavilo celkem devět soutěžných týmu, vč. hrádeckých hasičů. Ti nastoupili jako pátí, aby splnili do dvaceti minut záchranu zraněné osoby. Při tom musí zajistit bezpečnost jak okolo havarovaného vozidla, ale především poskytnout předlékařskou pomoc zraněné osobě. Po zajištění vozidla proti jakémukoliv pohybu následuje vytažení osoby. Hasiči k tomu využívají i hydraulické vyprošťovací zařízení, zdravotnický materiál a vyprošťovací nosítka.

Čas dvaceti minout je limitní pro uznání platnosti pokusu. Do této doby jsou odečítány tresné body za každých započatých dvacet sekund nad limit patnácti minut. Kromě času jsou hasiči hodnoceni rozhodčími po taktické stránce, technice provedení a v poskytování předlékařské péče. Vítězí ten, který získá nejvíce bodů. A tak mistry Libereckého kraje ve vyprošťování se stali hasiči ze Železného Brodu, před maršovickými a hrádeckými hasiči.

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou