Podklad usnesení



Název: 14.2. - Žitavská ulice kanalizace


Útvar: Odbor Investic a správy majetku města
Předkladatel: Lišková Ilona

Popis:
Zpráva o stavu rekonstrukce kanalizace na ulici Žitavská a Revoluční
Stavba je ke dnešnímu dni vzhledem k zimnímu období pozastavena.
Nový hlavní kanalizační řad byl položen v ulici Žitavská směrem k restauraci Lidový dům v úseku cca 30m. Směrem ve vozovce u pečovatelského domu v délce cca 40 m.
Dále bude provedeno 5 m kanalizačního řadu v křižovatce ulic Žitavská - Žižkova.
Ostatní kanalizace byla vyčištěna a byly provedeny kamerové zkoušky před pokládkou finálního povrchu. Tato část kanaliace zůstane v původním stavu a SVS garantuje provozuschopnost.
V ulici Revoluční od křižovatky s Nádražní až po ulici Anglickou bude vyměněna kanalizace v celé délce, zároveň s kanalizací bude vyměměn i vodovodní řad. V ul. Luční od Anglické po Václavskou bude vyměněn vodovodní řad .Kanalizace zůstane původní.
V současné době je zpracovávána PD na etapu Revoluční - Luční.
Investorem je SVS jako majitel sítí. Bude podílet na akci nákladově materiál a montáž potrubí. Výkopové práce a obnova povchů budou spolufinancovány městem. Je projednáváno čerpání financí z dotačního programu v rámci stavby Zlepšení dopravní dostupnosti mezi městy Hrádek nad nisou, Bogatynia a Heřmanice v českopolském příhraničí.
Vyjádření SVS v příloze

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města bere na vědomí informaci o průběhu prací na akci Zlepšení dopravní dostupnosti mezi městy Hrádek nad nisou, Bogatynia a Heřmanice v českopolském příhraničí - rekonstrukce kanalizace.

Přílohy:

0203_0001.pdf