Podklad usnesení



Název: 9. - Grantový program města pro rok 2010


Útvar: Odbor dotací, rozvoje města a kultury
Předkladatel: Timulák Jiří

Popis:
Samostatná příloha - přesně znění viz.: Zásady č. 1/2010 - Grantový program Města Hrádek nad Nisou na rok 2010.

Jde o vyhlášení Grantového programu města na rok 2010, resp. pravidel pro poskytování příspěvků subjektům působícím ve městě, kde došlo k mírným úpravám podmínek a postupům pro čerpání příspěvků dle jednotlivých příspěvkových programů.
Grantový program je rozdělen na jednotlivé příspěvkové programy dle oblasti podpory a dále jsou rozděleny podle formy, jak do nich žádat. Jednoduše lze říci, že o některé příspěvky se žádá průběžně a o některé se žádá na základě výzvy v jednotlivých kolech.
Doplněním a změnou oproti minulým letům je zavedení podmínky v příspěvkovém programu na projekt a na člena, která zavazuje žadatele zajistit osoby do průvodů města, který se chystá v rámci oslav města.
Další změnou je změna klíče výpočtu výše příspěvku na člena, uvedeného ve Výzvě k danému programu a omezení podpory v rámci programu na projekt, tedy na podání max. dvou žádostí a omezení výše podpory na jeden projekt, max. do 10 tis. Kč
Nejdůležitější změnou však je omezení podpory v příspěvkovém programu na člena, kde ODK připravilo několik variant a ukázalo výsledek na datech z minulého roku. Na ZM je, aby zvolilo, jakým klíčem se budou tyto příspěvky vypočítávat.
Dále je zachována možnost žádat v rámci původního programu na reprezentaci a propagaci, také na významné a přínosné kulturní akce ve městě. Výhodou bude, že se umožní dostat do města i kvalitní kulturní akce dle přesnější poptávky občanů, které nebude muset město pořádat.
Program na obnovu majetku neziskových organizací by měl být vyhlášen ve II. čtvrtletí roku 2010 a to z důvodu zpřesnění a zapracování podmínek a zkušeností z předchozího roku.
Složení hodnotící komise bude doplněno na jednání ZM, na základě návrhů jejího obsazení. V minulém roce byly členy tyto osoby: J Timulák, J Horinka, Mgr. J. Poláček, Mgr. L.. Jurková, R. Bartosch, M. Řezníček

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města:

a)
schvaluje znění Grantového programu Města Hrádek nad Nisou na rok 2010 včetně podmínek a postupů pro podávání žádostí o finanční příspěvky do jednotlivých příspěvkových programů ve znění Zásad č. 1/2010 - Grantový program Města Hrádek nad Nisou na rok 2010, včetně všech jeho příloh, resp. příslušných Výzev a formulářů Žádostí na rok 2010 s variantou …… dle přílohy - Návrh pro omezení podpory pro žádosti příspěvek na člena - 2010.

b)
schvaluje obsazení hodnotící komise pro hodnocení žádostí v příspěvkovém programu na člena, na projekt a zároveň v příspěvkovém školském programu pro rok 2009, ve složení:
- 1. ……………, 2. ……………, 3. ……………, 4. ……………, 5. ……………, 6. ……………

c)
ukládá odboru ODK realizovat a provádět činnosti dle znění Zásad č. 1/2010 - Grantový program Města Hrádek nad Nisou na rok 2010.

Přílohy:

P_9-1 ZASADY_2010_F Obecne_informace.pdf
P_9-2 VYZVA_2010_Clen_F.pdf
P_9-2.2 Navrh na omezeni podpory 2010.pdf
P_9-3 VYZVA_2010_Projekt_F.pdf
P_9-4 ZADOST_2010_Clen_F.pdf
P_9-5 ZADOST_2010_Projekt_F.pdf
P_9-6 ZADOST_2010_Propagace_Kultura_F.pdf