Podklad usnesení



Název: 5.12. - Žádost o bezúplatný převod pozemků v k.ú. Dolní Suchá u Chotyně


Útvar: Odbor Investic a správy majetku města
Předkladatel: Šimková Michaela

Popis:
V březnu roku 2009 zakoupili manželé Miroslav a Ivana Staňkovi, bytem Dolní Suchá 39, Hrádek nad Nisou od Pozemkového fondu ČR pozemkové parcely č. 529 a 506 v k.ú. Dolní Suchá u Chotyně.
Z důvodu chystaného oplocení si nechali geodetickou firmou Simbartl, s.r.o., vytyčit hranice výše uvedených parcel. Po vytyčení bylo zjištěno, že po pozemkových parcelách vede místní komunikace, která je obslužnou komunikací. Dále bylo vytyčovacím náčrtem z předchozích let zjištěno, že část komunikace vede i po pozemkové parcele č. 507/1, která je také ve vlastnictví manželů Staňkových.

Na jednání mezi Městem Hrádek nad Nisou a manželi Staňkovými bylo dohodnuto, že město požádá o bezúplatný převod pozemkových parcel č. 502/2, ostatní plocha, o výměře 181 m2 a o p.p.č. 505, orná půda, o výměře 864 m2 vše v k.ú. Dolní Suchá a následně dojde k prodeji pozemkových parcel manželům Staňkovým s tím, se vzájemně započtou části pozemkových parcel po kterých vede místní komunikace.

O bezúplatný převod 502/2, ostatní plocha, o výměře 181 m2 k.ú. Dolní Suchá už je na PF ČR podána žádost.

Výměra záboru pozemků ve vlastnictví manželů Staňkových komunikací činí dle skutečného zaměření 98 m2.

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města schvaluje podání žádosti o bezúplatný převod pozemkové parcely č. 505, orná půda, o výměře 864 m2 vše v k.ú. Dolní Suchá , z vlastnictví Pozemkového fondu ČR do vlastnictví města Hrádek nad Nisou.

Přílohy:

mapa 512.pdf
ortofoto 512.pdf