Podklad usnesení



Název: 7.2. - Projekt – Znovu podání projektů do OPŽP (Městský park a park v Oldřichově n. H.)


Útvar: Odbor dotací, rozvoje města a kultury
Předkladatel: Timulák Jiří

Popis:
Celý název bodu: Projekt - Znovu podání projektů do OPŽP (Městský park a park v Oldřichově n. H.)

Jde o možnost získání dotace na akci města. Město již jednou podalo žádost do dané výzvy v souladu s usnesením ZM č.: 8/ZM/355/09 a 9/ZM/399/09.

Dle vnitřních informací z fondu OPŽP nebyly tyto žádosti úspěšné a jsou těsně pod hranicí podpořených projektů.

Protože v měsíci květnu 2010 (zřejmě 17. 5. 2010) bude vyhlášena mimořádná výzva pro příslušné opatření a je možnost podat upravené žádosti a získat tak dotaci, je potřeba, aby tato podání žádosti na projekty byly schválené nejvyšším orgánem města.

Projekty jsou ke dni zpracování podkladů do ZM ve fázi přípravy žádosti, včetně příloh a celkové finanční vyčíslení bude upřesněno po podání žádosti, o čemž bude Zastupitelstvo informováno při schvalování získání dotace před vlastní realizaci, protože pravděpodobně dojde k úpravě ze strany OPŽP při akceptování žádostí. Hodnoty uvedené vycházejí z předchozích žádostí o dotaci.

Návrh usnesení:

Zastupitelstvo města:

a/
schvaluje znovu podání žádosti o dotaci na projekt „Městský park: rekonstrukce parku v ulici gen. Svobody“ do Operačního programu Životní prostředí, kde je žadatelem Město Hrádek nad Nisou, při předpokládané realizaci až do roku 2011 a rozsahu projektu 4,5 mil. Kč, kdy bude žádáno až o 75% dotace a vlastní podíl bude ve výši 25% z uznatelných nákladů.

b/
schvaluje znovu podání žádosti o dotaci na projekt „Park v Oldřichově na Hranicích“ do Operačního programu Životní prostředí, kde je žadatelem Město Hrádek nad Nisou, při předpokládané realizaci až do roku 2011 a rozsahu projektu do 1.2 mil Kč, kdy bude žádáno až o 75% dotace a vlastní podíl bude ve výši 25%.