Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Výjezdy »

Výjezdy

 

Výjezdy hrádeckých hasičů

autor: Jaromír Mottl datum zveřejnění: 4.11.2018 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Hrádečtí hasiči za období dvou měsíců zasahovali u 21 událostí, zejména u technických pomocí a požárů.

 

Hrádečtí hasiči zasahovali od 1. září do konce října 2018 u 21 událostí, zejména u požáru a technických pomocí. Mezi požáry to byly zejmény události v lesních porostech, mezi které patřil i požár nedaleko Raspenavy  v pondělí 15. října 2018 nebo požár u Janovic v Podještědí dne 13. října 2018. Hasiči také zasahovali na polském území mezi Kopaczówem a silnicí vedoucí do Bogatynii, kde hořelo zhruba 5 ha strniště. Zde hasiči zasahovali společně s polskými jednotkami.

Mezi největší událost, u kterého jednotka zasahovala, byl požár rodinného domu v Oldřichově na Hranicích, který byl nahlášen v ranních hodinách 22. září 2018. Na místě zasahovaly další tři jednotky, a to hasiči z Dolního Sedla, Chotyně a jednotka z liberecké profesionální stanice. Požárem bylo zničeno druhé nadzemní podlaží a půdní prostor. Příčina je do dnešního dne v šetření Policie ČR a Vyšetřovatelů příčin požárů HZS Libereckého kraje. Škoda byla předběžně odhadnuta na 2,5 milónů korun. Ve stejné výši byly i uchráněné hodnoty.

Mezi technické pomoci patřila bezesporu likvidace spadlých nebo jinak poškozených stromů, které omezovali provoz na komunikacích jak na místních komunikacích, tak i na silnicích mimo naše město. V jednom případě jsme spolupracovali se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje při záchraně zraněného muže v Hrádku nad Nisou.

Více o událostech jste se mohli dočíst na fcb profilu hrádeckých hasičů: www.facebook.com/hasicihradeknadnisou. Zde jsme prezentovali veškeré události při výpadku webu hrádekcých hasičů. Dděkujeme za pochopení. Ve fotogalerii jsou zveřejněny všechny události: www.zonerama.com/hasicihradek/135752

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou