Hrádek nad Nisou

 
  zpět

Hrádek nad Nisou

 »
Hasiči »

Zprávy »

Zprávy

 

Nový kompresor pro plnění tlakových lahví

datum zveřejnění: 28.10.2020 zdroj: Hasiči Hrádek nad Nisou

 

Hrádečtí hasiči disponují od posledního říjnového týdne novým kompresorem Coltri MCH 16-ERGO pro plnění tlakových lahví dýchacích přístrojů.

 

Jeho nákupem tak bylo nahrazeno nefunkční zařízení, které hasiči využívali do roku 2016, resp. do dnešních dnů, kdy měli hasiči dlouhodobě zapůjčeno jiné plnící zařízení. Používáním nového kompresoru se výrazně zrychlí připravenost dýchací techniky hasičských jednotek i z blízkého okolí. Maximální pracovní tlak kompresoru je 330 Bar s plnícím výkonem 315 l/min. Je vybaven tlakovým spínačem s možností nastavení max. plnícího tlaku s automatickým vypnutím kompresoru, automatickým odkalovacím systémem plnící soustavy, měřením kvality filtrační patrony pro čištění plnícího vzduchu do tlakových lahví a redukčním ventilem pro plnění tlakových lahví s max. tlakem 200 Bar. Dále je kompresor vybaven měřením teploty olejové náplně kompresorové skříni.

Pro výběr byla využita nabídka českého zastoupení firmy Aerotecnica Coltri za cenu 151 250,- Kč vč. DPH. Nákup byl plně hrazen z rozpočtu města Hrádek nad Nisou. Dodavatel mj. zajistí i ekologickou likvidaci vyřazeného kompresoru, kdy jeho likvidací byla snížena pořizovací hodnota nového zařízení.


"Hrádečtí hasiči tímto děkují Městu Hrádek nad Nisou za podporu a nákup nového kompresoru, kterým se zvýší jejich akceschopnost", řekl po instalaci velitel hrádeckých hasičů, Jakub Zima



foto: Jaromír Mottl

 

 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou