Ostrov života

 
  zpět

Benefiční vzpomínání vyneslo přes 60 tisíc korun

autor: Věra Baumgartnerová datum zveřejnění: 3.7.2020 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

Pandemie a s ním spojený nouzový stav nás zastihl v čase, kdy vrcholily přípravy na jubilejní 10. Benefiční koncert. Poté, co padlo rozhodnutí koncert definitivně zrušit, přesunuli jsme energii do šití roušek.

 

V prostorách Schubertovy vily, kde má Ostrov života své zázemí, se jich během několika týdnů vyprodukovaly stovky. Další nám nosili dobrovolníci, kteří je šili doma. Ve spolupráci s městem se roušky distribuovaly potřebným a všem, kdo o ně projevil zájem. Přestože byly k mání zdarma, našlo se mnoho lidí, kteří je chtěli zaplatit nebo jinak přispět. A tehdy vznikla myšlenka uspořádat virtuální Benefici. Výsledek nás už poněkolikáté překvapil…
           
            Na Facebookovém profilu jsme na Velikonoční pondělí spustili projekt Benefiční vzpomínání. Jednotlivými příspěvky jsme připomínali důležité milníky a vzpomínky na uplynulých devět koncertů. Vzpomněli jsme tak na úplně první ročník, na stěhování na Hasičskou louku, na koncert, který celý propršel i na ten, který jsme absolvovali v zimních bundách. Připomněli jsme si plejádu vystupujících, kteří se v průběhu let objevili na „ostrovním“ pódiu, i nechali nahlédnout do zákulisí, kam běžně návštěvníky akce nepouštíme. Společným jmenovatelem všech příspěvků bylo poděkování za solidaritu a podporu, které se nám od samého vzniku spolku dostává.  V rámci Benefičního vzpomínání jsme vyzvali všechny, kdo nás chtějí podpořit, aby posílali finanční příspěvky na účet spolku. Plán ukončit projekt v den původně plánovaného koncertu, tedy 16. května, vzal rychle za své. Příspěvky na konto Ostrova života přibývaly každý den a jako by nikdo nechtěl, aby akce skončila. Rozhodli jsme se proto prodloužit možnost do konce měsíce.
            Na účtu se sešly desítky příspěvků od jednotlivců, kolektivů i firem. Objevily se stokorunové položky, tisícovky, ale třeba i částka 10.000 korun. Nesmírně si vážíme každého, kdo se rozhodl tímto způsobem pomoci. Od začátku jsme věděli, že výtěžek Benefičního vzpomínání se ani zdaleka nepřiblíží tomu, který oznamujeme po spočítání pokladen na Benefičním koncertu. S hrdostí musíme oznámit, že jsme se spletli. Výsledná částka je ohromující.
 
Na sbírkové konto Ostrova života putuje neuvěřitelných, úžasných a naprosto nečekaných 60.648 korun! Díky vaší štědrosti můžeme i letos vyplácet příspěvky a přispívat našim spoluobčanům na lepší zvládnutí stavu způsobeného vážnou nemocí. Nakoupili jsme také další zdravotní pomůcky, které rodinám s těžce nemocnými pacienty půjčujeme. 
 
Děkujeme všem, kdo jste s námi vzpomínali, šili roušky a podporovali nás i v době krize.
10. Ročník Benefičního koncertu se uskuteční v příštím roce. Už na konci prázdnin za námi ale můžete přijít na Koncert pro Hrádek, který pořádá město Hrádek nad Nisou jako náhradu za taktéž zrušené Hrádecké slavnosti. Polovinu z vybraného vstupného vedení města věnuje na náš sbírkový účet. Děkujeme a těšíme se na vás. 
 
V Hrádku nad Nisou 20. června 2020

 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček