Ostrov života

 
  zpět

Koncert pro Hrádek

autor: Věra Baumgartnerová datum zveřejnění: 17.9.2020 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

Poslední víkend v srpnu tradičně patří Hrádeckým slavnostem a Bartolomějské pouti. Letos dlouho nebylo jasné, v jakém režimu bude možné pořádat kulturní a společenské akce, a proto se ještě před prázdninami rozhodlo, že klasické třídenní slavnosti, které do našeho města přivedou tisíce lidí ze širokého okolí, se konat nebudou.

 

Jako malou náplast nejen za slavnosti, ale také za zrušený Benefiční koncert Ostrova života a Hrádecké rockové léto, připravilo město  a Brána Trojzemí na sobotu 29. srpna pro své obyvatele Koncert pro Hrádek. Konal se na festivalové louce u Kristýny, a kdo přišel, určitě nelitoval.

I přesto, že se na koncert platilo vstupné 200 Kč, od samého začátku se prostor začal plnit návštěvníky. Program zahájila ve 13 hodin turnovská kapela De Bill Heads, kterou si nenechali ujít hlavně rockoví fanoušci. Poté se představily hrádecké mažoretky se svými novými choreografiemi a své příznivce potěšili hrádečtí Vobuty. Po celé odpoledne přicházeli další a další návštěvníci a podvečerní vystoupení Big´O´Bandu už sledovalo několik stovek lidí. Během odpoledne byla také k vidění jedinečná freestyle motokrosová šou, při které se nejednomu divákovi tajil dech. Své kousky na „létajících“ strojích předváděli Matěj Česák a Pavel Polášek. Mezitím na pódiu rozbalila své nástroje oblíbená liberecká kapela Těla, která roztančila a rozezpívala publikum známými a oblíbenými hity. Nad areálem se pomalu začala snášet tma, a tak se dostalo i na ohňovou šou v podání hrádecké skupiny plaYman. Až do posledního vystoupení, které obstarala kapela Walda Gang, drželo skvělé počasí. S prvními tóny oblíbené rockové kapely se sice rozpršelo, to ale na skvělé náladě, která na koncertu panovala po celé odpoledne, nikomu neubralo.

Koncert pro Hrádek byl komorní, krásný a pohodový. A navíc pro dobrou věc. Polovina z vybraného vstupného, celkem 60. 850 korun, totiž poputuje na sbírkové konto spolku Ostrov života, který nemohl v květnu uspořádat svůj tradiční Benefiční koncert a přišel tak o možnost vybrat tolik potřebné peníze pro svou činnost. Během odpoledne došlo i na předání symbolických šeků. Kromě výtěžku ze vstupného totiž město Hrádek nad Nisou věnovalo Ostrovu života částku 20 tisíc korun a z rukou starosty zástupci spolku převzali také šek na 30 tisíc korun od Severočeské vodárenské společnosti a 10 tisíc od hrádecké vietnamské komunity. Ostrov života navíc nabídl stánek s rukodělnými výrobky, o které byl velký zájem. Díky štědrosti nakupujících tak k celkovému výtěžku akce může přičíst ještě 14.500 korun za jejich prodej.

V dnešní prapodivné době nikdo z nás neví, co nás čeká v příštích týdnech nebo měsících. Jestli se za rok sejdeme tradičně na náměstí nebo opět v menší společnosti, se teprve uvidí.  Letošní Koncert pro Hrádek byl báječný a ukázal, že se chceme a umíme bavit i v podmínkách, které nás nutí dělat věci jinak.



Hrádecké slavnosti 2020
fotogalerie

 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček